Disclaimer:
De onderstaande informatie is bedoeld voor het op de juiste wijze aanvragen van het laboratoriumonderzoek. Deze bepaling maakt deel uit van het productenassortiment van de diagnostische laboratoria van het UMCG. Het UMCG gaat er van uit dat de aanvrager deskundig is om te beoordelen welke bepalingen voor welk doel moeten worden aangevraagd. Hoewel deze bepalingenwijzer met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, zijn fouten niet uitgesloten. Het UMCG en zijn medewerkers kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor schade ten gevolge van de informatie in deze lijst. Wij verzoeken u eventuele tekortkomingen of fouten te mailen aan de contactpersonen die bij de betreffende bepaling worden genoemd.
Vitamine B2 (Flavine adenine dinucleotide) in bloed
Synoniemen |
Riboflavine
@VB2
GVB2
VTB2 |
Minimaal volume |
0.3 mL volbloed |
Analysemethode |
Vloeistofchromatografie met fluorescentie detectie (HPLC)
|
 |
Uitvoersnelheid van de bepaling |
Insturen mogelijk |
7 dagen per week, 24 uur per dag
|
Bepalingsfrequentie |
één keer per 2 weken
|
Rapportage |
binnen 3 weken na ontvangst
|
 |
Aanvraag specificaties |
Opmerkingen |
De bepaling wordt uitgevoerd in volbloed. Let op, FAD wordt gemeten, niet riboflavine. Vitamine B2 is een onderdeel van de cofactor FAD (flavine-adenine-dinucleotide).
|
 |
Informatie |
Afdeling |
Laboratoriumgeneeskunde |
Laboratorium |
Bijzondere Chemie |
Klinisch Chemicus |
Prof. Dr. I.P. Kema
tel.: (050 36)13779 / 77828
i.p.kema@umcg.nl
|
Verzendadres |
UMCG Postbus 30001 9700 RB Groningen |
Verzendomstandigheden |
Gekoeld, niet op vrijdag.
|
Monsterreceptie |
Centrale monsterreceptie
tel.: (050 36)18040
Ruimtenr. CMC-4, 1e etage, Y1.116
Buizenpost:
Lijnen: 711, 811, 2411, 2511, 2611 en 2711.
|
Monsterreceptie |
Bijzondere chemie
tel.: (050 36)13381
Ruimtenr. CMC-4, 2e etage, Y2.118
Buizenpost:
Lijnen: 111, 211, 311, 411, 2411, 2511, 2611 en 2711.
|
 |
Referentiegegevens |
Referentiewaarden |
Volwassenen:
260 - 390 nmol/L |
Achtergrondinformatie |
Proefschrift A.J. Speek . Vitamine analysis in body fluids and foodstuffs with high-performance liquid chromatography. (1989) |
Laatst bijgewerkt op
15-07-2015